perjantai 23. elokuuta 2013

Matkapostaus osa 1

Nyt seuraa matkapostaus Kreikasta! Äkkiä se loma ja rentous vaan häviää kun palaa takaisin kotiympyröihin, nyt jo tuntuu kaukaiselta että muutama viikko sitten makoiltiin paahtavan auringon alla ja pulikoitiin Välimeressä. :) Matka oli kuitenkin erittäin onnistunut ja säät todellakin suosi meitä :) Kuten yksi paikallisen pikkukojun myyjä totesi, olimme paikalla "in the heart of the Greek summer"!

Meidän lento lähti Suomesta ennen iltaseitsemää, ja oltiin perillä vasta iltakymmenen jälkeen. Silloin oli jo tosi pimeää eikä paljoa maisemia tai muutakaan nähty, oikeastaan vaan hotellille johtava todella - todella - jyrkkä mäki jonka nähdessäni en voinut muuta kun purskahtaa nauruun :D Matkatavarat onneksi kuljetettiin ylös, mutta meidän itse täytyi kivuta kukkulalle ihmisvoimin.

Tässä kuvassa näkyy kyseinen mäki... :

Meidän matka oli Tjäreborgin kautta varattu, ja hotellina meillä oli Enetiko. Kuten varmaan aina - nettisivujen kuvat hotellihuoneista ovat vähän kaunisteltuja ja niin ehkä tässä meidänkin tapauksessamme :D Oma huoneemme oli aika pieni, mutta toisaalta sieltä löytyi kaikki tarvittava. Erityisesti se tärkein - ilmastointi. Itse olin juuri saavuttuamme huoneeseen vähän pettynyt, mutta ihana Joni tokasi vaan että "Täällähän on kaikki tarvittava" ja loman lopussa olinkin sopeutunut ihan mainiosti huoneeseemme.

Ja se maisema. Siinä vaiheessa kun ensimmäisenä aamuna avasin verhon ikkunan edestä en olisi voinut olla muuta kuin kiitollinen ja ihastuksissani. Upea välimeri kimmelsi auringon paistaessa täydeltä taivaalta, heinäsirkat sirittivät ja kuumuus ympäröi pehmeänä pumpulina mun ympärillä :D! Siltä se tuntui! Se näkymä oli kyllä ihan mieletön :)

Ymmärrettävästi kuvassa maisema ei näytä läheskään sille miltä todellisuudessa.. Kuitenkin, tuolla pilkottaa Välimeri jossa usein seilasi purjeveneitä, meri kimmelsi ja aurinko paistoi <3

Myös Pargan keskusta oli todella kaunis. Melko pieni ja sympaattinen, suurempi ei voisi varmaan ollakaan sillä vakituisesti ja ympärivuotisesti Pargassa asuu vain n. 2000 ihmistä. Menimme heti ensimmäisenä aamuna Tjäreborgin tarjoamaan tervetulo-tapaamiseen (kunnon turistit, tietysti! :D) ja päästiin kyllä niin kauniiden maisemien äärelle! <3




Tapaaminen oli mun mielestä kiva tapa alottaa loma, etenkin jos ei ole niin omatoiminen ja paljon reissannut matkailija. Saatiin kuulla Pargasta ja erilaisista retkistä samalla kun siemailtiin pienet mehumaljat. Tapaaminen kesti ehkä alle tunnin, jonka jälkeen käytiin vielä toisessa ravintolassa virvokkeilla ja siitä suunnattiin hotellille. Ja arvatkaa vaan oliko tää mun Israelilasverinen miehen ryökäle ruskettunut siinä meidän pienellä visiitillämme:
Hitsi mua nauratti noi rajat, itselleni en saanut edes viikossa moisia aikaseki :D

Seuraavien päivien aika rentouduttiin, käytiin Island hoppingilla ja syötiin hyvin! Mutta niistä lisää ensi postauksissa :) En viitsi kaikkea laittaa kerralla kun muuten tästä tulisi toodella sekava ja kilometrin mittainen postaus.

Näihin aurinkoisiin tunnelmiin (oikeastikin - ainakin täällä Helsingissä aurinko paistelee kauniisti kirkkaalta taivaalta!) on hyvä lopettaa ja siirtyä viikonlopun viettoon! Kivaa perjantaita! :)

<3 heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti