maanantai 17. helmikuuta 2014

Iloinen päivä!

Hei ystävät <3

Tänään on ollut kiva päivä, mulla alkoi hiihtoloma, sain tehtyä koulujuttuja ja äsken leivoin jauhottoman suklaakakun ja kauravälipalapatukoita.

Mun on tehnyt lähiaikoina mieli leipoa jatkuvasti, se on jotenkin niin ihanaa ja rentouttavaa puuhaa. <3 Huomaan kuitenkin itse tosi nopeasti fyysisesti kuinka huono olo mulla tulee jos syön liikaa sokeria, ja myös vauvan takia en viitsi överisokeri herkkuja tehdä montaa kertaa viikossa saatikka syödä joka päivä vaikka sokerihiiri minussa niin haluaisikin. Esim. mun rintakehän rustojen tulehdustila (tietze) joka ei onneksi ole ollut pahana, ärtyy jos syön hirveästi sokeria. ((Sokeri pahentaa tulehdustiloja))

Sen takia päädyin tekemään vähän vähempisokerisen suklaakakun. Ei tämäkään mitään överiterveellistä ole mutta ei tarviikkaan! Tein tällä reseptillä kakun. Käytin itse ruokosokeria vähän alle 0,5dl, ja kakku maistukin parhaalta hunajalla maustetun kermavaahdon kera <3 Nam!




Tein myös kauravälipalapatukoita, joihin laitoin ehkä pari desiä kaurahiutaleita, 0,5-1dl tattarihiutaleita, rusinoita, cashewpähkinöitä, hunajaa, kookosöljyä ja tummaa suklaata. Paahdoin hiutaleet uunissa noin 10 minuutin ajan ja lisäsin kookosöljyhunajaseoksen päälle.

Luulen, että laitoin vähän liian vähän hunajaa ja kookosöljyä enkä ehkä saa leikattua noista välipalapatukoita niinkuin oli tarkoitus, mutta sitten vaan syön seoksen myslinä.

Yksi päivä tein myös päärynäjätskiä kahdesta luomupäärynästä, avokadosta ja jääpaloista. Tuli ihan jees mutten varsinaisesti rakastunut tähän.


Mitäs muuta, no, pari päivää sitten pyörähti rv 23 käyntiin ja vauva on jo alkanut potkimaan päivittäin, ihanaa! <3

Tästä tuli nyt aika positiivinen postaus, on meillä toki tässä viikon aikana mm. puhjennut rengas autosta, Jonille tullut melkein 1000euron karhukirje Kelalta ja turkiskuoriaisia löytynyt muutama kotona mutta eikös oo parempi miettiä niitä hyviä puolia elämässä :D

Huomenna otan nokan suunnaksi Kotkan, hyvää loppuviikkoa kaikille! Koklatkaa ihmeessä kakkua jos tekee mieli herkkuja, Joniki tykkäsi vaikka on aika tummasuklainen maku.

Heissan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti