keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Huomenna!

Huomenna kello 06.03 lähden täältä Espoosta köröttelemään bussilla kohti Helsinki-Vantaata ja sieltä lennähdetään klo. 9.30 Budapestiin. Jotenkin en vielä oo päässyt lomamodeen (saattaa ehkä mahdollisesti johtua näytöstä jota mun matkani ei suoranaisesti edistä) mutta kyllä se lomafiilis tässä vielä kehittyy!


En oo koskaan ennen käynyt Budapestissa, ainut mielikuva joka mulla kohteesta (Mr. Mallorca) tulee mieleen on punaiset maiharit :D Ne siksi, koska meidän kuviksen opettajalla on ihan superhienot punaiset maiharit jotka kuulemma on ostettu Budapestista.



Niiden kuvat silmissäni lähden siis valloittamaan Budapestia! :D No ei vaan, kyllä mun aikeena on päästä lillumaan kylpylöissä, tallailemaan Tonavaa pitkin ja syöpöttelemään kauppahalleista ostettuja herkkuja. Lisäksi me tehdään myös pieni reissu Wieniin jossakin vaiheessa viikkoa :)



Tutkin netistä mitä kaikkea muuta Budapestissa voi tehdä, ja kaiken mun lukemani perusteella siellä kyllä riittää tekemistä. On museoita (mm. yksi natsiaikainen museo kiinnostaisi käydä kattomassa), moniamonia muita museoita (mm. Juutalaisten historiaa käsittelevä ja Barokkilinnamuseo) kylpylöitä, ostoskeskuksia, useita kahviloita ja vaikka mitä muuta.


Budapest jakautuu siis kahteen osaan, Budaan ja Pestiin (surprise), ja Buda on ilmeisesti ns. vanhanaikaisempi ja siellä täytyy ainakin käydä Budan linnassa. Pest puolestaan on kaupallisempi ja modernimpi alue josta löytyy kaikenmaailman ostoskeskuksia, baareja jnejne. Budapestin pääostoskatu "Váci utca" sijaitsee juurikin tuolla Pestissä.



Haha ja noniin, en näköjään pääse Japanista eroon Budapestissakaan! :D Lukekaapa mitä bongasin:

"Tonavan keskellä sijaitseva Margit-saari on kuin keidas keskellä miljoonakaupunkina. Noin kahden kilometrin pituinen saari on Budapestin kauneinta puistoaluetta ja sopii hyvin rentoutumispaikaksi niille, jotka haluavat hetkeksi pois kaupungin hälinästä luonnon keskelle rentoutumaan. Saarella on monia ravintoloita ja kahviloita sekä mm. japanilainen puutarha, keskiaikaisia rauniota, maauimala ja paljon muuta nähtävää ja tekemistä. Margit-saari on yhdistetty sekä Budan että Pestin puolelle silloilla." lähde


No okei me nyt ei ehkä puistosta päästä nauttimaan samoin kuin joskus kesällä pääsisi, mutta ehkä tuollakin voisi käydä kiertelemässä :) Musta tulee kuulkaa vielä japanilaisen pihan asiantuntija tällä menolla :D

Kaikenkaikkiaan oon kyllä superinnoissani matkasta! Toivottavasti tulee hyvä reissu ilman katastrofaalisia ongelmia, rahat riittää ja löydetään kaikki parhaat käymisen ja katsomisen arvoiset paikat :)
Loppuun laitan vielä muutaman sanan ja lausahduksen Unkariksi, toivon todellakin että ne puhuu myös englantia siellä..... :D


                                                                     Kyllä - Igen

Ei - Nem

Anteeksi (huomion herättäminen) - Elnézést
Näkemiin - Viszontlátásra

Apua!Segítség!

Hauska tavataÖrvendek

KiitosKöszönöm.

Ole hyväSzívesen

 Veikkaan että mulle eniten käyttöä tulee tälle sanonnalle, enkä tätäkään varmasti osaa sanoa oikein: 




En ymmärrä - Nem értem :D







Loppuun vielä pari kuvaa lentsikoista, ah ihanaa huomenna saa taas ihastella toivottavasti hienoja maisemia lentokoneesta- parasta! 






KAIKKI kuvat joissa ei erikseen linkkiä: weheartit.com

Jee! Ja hyvää pääsiäistä kaikille, syökää paljon suklaamunia :)

<3 heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti