tiistai 22. marraskuuta 2011

Si, si enspaña

Tulipa tosiaan käytyä Espanjassa. Matkaseura feidasi, poikaystävän äidin matkalaukku katosi (tosin onneksi vasta Suomessa) ja joku mies pyörtyi keskelle vessajonoa lentokoneessa.

Noh, kaupunki itessään oli kuitenkin käymisen arvoinen. Me oltiin pelkästään Solissa, mikä mun käsittääkseni oli jonkun sortin keskuspaikka Madridissa. Ainakin metrokarttaan se oli merkitty isolla :D (oli muuten _hieman_ isompi metroverkosto siellä kun Helsingissä!) Jotta oltais saatu enemmän reissusta irti, olis varmaan kannattanut lähteä myös muualle seikkailemaan kun jäädä pelkästään sinne Soliin. Vaikka kyllä sielläkin ja sen lähistössä riitti tutkimista ainakin lähes koko viikoksi.

Alotetaan nyt vaikka kaupungin yleisestä ilmeestä ja rakennuksista. Ne on vaan aivan sairaan käsittämättömän upeita. Taloista ei voi saada huonoja kuvia koska ne on niin hienon näkösiä. Esim.





Kattokaa nyt missä rakennuksessa Mäkkäriki oli:


Hieno graffiti: 

    
Ja postilaatikko (joo-o, kuvasin jopa postilaatikkoja): 


Ja kysynpä vaan miksei Suomessa oo tälläsiä Alkoja??



Tän allaolevan kadun nimi oli Calle de Amor. Kadut on ainakin osassa Solia ja sen lähialueita saanu nimensä joltakin tunnetulta kyseisellä alueella asuneelta henkilöltä. Esim. kirjailijalta yms. Ehkä tolla kadulla oli asunu joku rakkaudenlähettiläs jonka mukaan toi katu oli nimetty ^^ <3<3 (ai ei?)


No mutta joo asiaan. Tuolta huonokaan valokuvaaja  ei voi saada huonoa kuvaa.

Sit toinen asia mikä tuolla todellaki onnistuu on shoppailu. Madrid on etenki kenkien rakastajan taivas. Iteki olisin varmasti hamstrannu useammat parit jollei mun jalat ois niin tyhmät ettei ne kelpuuta melkein mitää kenkiä päällensä. Parasta (mun kannalta äryttävintä) tässä on se että jo kolmellakympillä tai jopa reilulla kahellakympillä saa ihanat (nahka)kengät ^^ 


Ja näitä kauppoja oli moooonta:


Ja sitten ne tapakset. Ja se olut. Uno cerveza por favor tuli erittäin tutuksi lausahdukseksi tolla reissulla :D Espanjan alkoholikulttuuri on tosi erilainen kun Suomessa, siellä tuntui olevan ihan normaalia mennä vaikka joka päivä tavernaan juomaan pari olutta. Tosin ainakin mä (jos saisin juoda olutta) tilaisin sitä varmaan vaan sen vuoksi että saisin tapaksia kaupan päälle :D (Ne tulee alkoholijuomien mukana ilmaiseksi.) 





Lisäksi me käytiin Retirossa, mikä on ihan valtava puistoalue lähellä Solia. Sinne vois hyvin eksyä koska se puisto on oikeesti ihan tajuttoman iso :D Entisenä puistotyöntekijänä en voinu olla säälimättä Espanjan työtovereita, on meinaan hieman iso urakka vaikkapa syyssiivota tai heittää roskarundia tuolla puistossa :D







Kuvia mulla tuli reissusta varmaan 600, ja tässä on vaan murto-osa kaikesta mitä oon kuvannut. Saattaa olla että teen vielä jonkun lisäpostauksen Espanjasta jos saan inspiraation.

All in all, voin kyllä suositella Espanjaa kaikille jotka tykkäävät nähtävyyksistä, shoppailusta ja hyvästä ruoasta ja juomasta. (Eli kaikille :D) Kannattaa kuitenkin varata matkaseuraksi joku, joka osaa Espanjaa tai vähintään varata paksu ja kattava suomi - espanja - sanakirja matkaan mukaan, koska englantia puhuu todella harva espanjalainen. Kielen oppimisen kannalta se tosin on hyvä, mäkin joka en ikinä ole opiskellut sanaakaan espanjaa pystyisin nyt helposti tilaamaan ja asioimaan ravintolassa espanjaksi. (Tosin siihen ne taidot sitten jäisivätkin :D) 

Hinta-taso on muun paitsi kenkien, oluen, viinin ja merenelävien osalta suht sama kuin Suomessa. Hyvässä paikallisessa ravintolassa pääruoan, juomat ja jälkiruoan saa reilulla parillakymmenellä eurolla.

Nähtävyyksistä mä en valitettavasti osaa muuta sanoa kuin että niitä on. Jos (kun?) vielä joskus eksyn Madridiin, aion taatusti käydä sen kuuluisan sightseeing-bussikierroksen...


... ottaa parinpäivän metrolipun ja poiketa sattumalla valitsemillani asemilla, kierrellä museoissa ja kahviloissa sekä metsästää Espanjan parasta sangriaa paikallisissa tavernoissa.

Vaikka meidän reissu ei niin täydellisesti onnistunutkaan, niin ainakin me nähtiin pintaraapaisu Madridista ja nyt tiedän, että kyseisellä kaupungilla on kyllä tarjota vaikka mitä, kunhan vaan osaan etsiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti