maanantai 14. tammikuuta 2013

FAST - Protein pudding toffee

Noniin, ja nyt on sitten luvassa pientä tuotearviota. Kyseessä on FAST Protein pudding, makuna toffee koska suklaata ei kaupassa ollut. Maksoi Stockalla kantistarjouksessa 19,90. Ainesosat tässä ovat: kalsiumkaseinaatti, inuliini, aromi, sukraloosi.

Sanallasanoen: _yök_. Se oli ensireaktio. Ensinnäkin, mikä on tuo ruskea väri millä vanukasta paketin kyljessä mainostetaan? Todellisuudessa jauhe on ihan vaaleaa, ei millään tavoin yhdistettävissä pakettiin:


Toisekseen: maku. Siis voiko keinotekoisempaa "karamellin" makua olla. Ja se sukraloosi.. Mulla oli kyllä aavistukseni siitä ettei keinotekoinen aromikaramelli ja makeutusaineen maku voi olla kovin maistuvia mutta piti se nyt päästä sitten toteamaan ihan käytännössäkin. 

Myös itse koostumus oli ihmeen jauhoinen, ei lähelläkään vanukasta tai paketissa olevaa kuvaa.
Ihmettelenkin tuota paketin ohjeistusta jauheen ja maidon määristä. Ohjeen mukaan tulee sekoittaa 1dl jauhetta n. 1,5-3dl maitoa. Itse laitoin n. 2 dl maitoa + 1dl jauhetta, ja tuloksena oli rakeinen, tönkkö "vanukas" joka meinasi jähmettyä jo shakeriin.

Mainostuksessa ja pakettien ulkonäössä on tämän tuotteen kohdalla onnistuttu hyvin, ulkoasu on herkullinen (huomioimatta tuota "pientä" seikkaa ettei ulkoasu vastaa sisältöä...) mutta maussa on todellakin kehittämisen varaa. Itseäni harmittaa että tuli tämä ostettua, mutta aion kyllä urhoollisesti yrittää käyttää jauheen pienten fiksausten avulla. Luin netistä, että jauhetta kannattaa käyttää vain n. 1rkl n. 1,5 desilitraan maitoa ja antaa jähmettyä pidempään jääkaapissa jolloin jauhoisuus häviää. Tuon totesin itsekin maistettuani vanukasta pidemmän jähmettymisen jälkeen. Myös maku oli ehkä jotenkin parempi kun vanukas oli saanut olla n. 10-15 minuuttia kylmässä? Mutta mitään gourmeeherkkua tämä ei todellakaan silloinkaan ollut.

Noh, tämä oli juuri niitä tuotteita, joita minun vaan oli maistettava vaikka järjellä ajateltuna enteilin etten tuotteesta pidäkään. Hyvin taas mainostettu ja ainakin meikäläistä höynäytetty :D 
Jos joillekin täytyy tuotetta suositella, niin ehkä sitten herkkulakkolaisille koska kyllähän tämä parempi vaihtoehto on kuin fazerin suklaalevy.. 

Paitsi ainiin yksi ällöttävä seikka jäi vielä mainitsematta, shakeriin jää KARSEA haju sheikkauksen jälkeen !!! Siis ihan pilaantuneen maidon haju. Joten huh huh en kyllä ehkä suosittele herkkulakkolaisillekaan tätä :D Aika järkyttävä tuote kertakaikkiaan. Mitenköhän miä saisin Jonin syömään tätä...






9 kommenttia:

  1. haahaa, pakko kommentoida kun on itselläkin kokemusta tuosta vanukkaan irvikuvasta. En tajua miten jotkut voi sitä kehua. En ole itse maailman suurin makeasyöppö, mutta jumalauta se tökötti on niin imelää, että oksat pois (ja samalla onnistuu jotenkin maistumaan saippualle). Minulla ei myöskään ole ongelmaa proteiinin "maun" kanssa noin yleisesti mutta... ööh joo. Jatketaan urhoollisesti pussin syöntiä kun niin paljon makso, mutta kuolema tulee kyllä ennen kuin pohja tulee näyviin :D

    VastaaPoista
  2. joo, siis ihan järkkyä! :D Meillä se on nyt kaapin ylähyllyn perukoilla ja kattelen sitä aina vaan kiukkusena kun se maistuu niin pahalle :D _ehkä_ joskus maailman pahimmassa sokerinälässä se menee, vaikka sillonkin varmaan söisin pelkkää sokeria mielummin kuin sitä...

    VastaaPoista
  3. maku paranee ja jauhosuus vähenee sitä mukaa ku antaa rauhassa muhia jääkaapissa! kannattaa testata myös sekottaa tummaa kaakaojauhetta (van houten tms) valmiiseen satsiin tai puoleen annokseen. eka kerta oli mullekki järkytys mutta nyt ihan verraton makian himon peittoaja :)

    VastaaPoista
  4. Okeii hei kiitos vinkistä! Täytyy testata seuraavan makeanhimon iskiessä:)

    VastaaPoista
  5. Uskaltauduin nyt kokeilee uudestaan kun joku oli myös sanonu ett pistää sitä muutaman ruokalusikallisen siihen maitoon. Seisomisaika pidentyy kyllä tunteihin. Oli hieman parempaa mutta se saippua maistuu silti. Jauhoisuus kyl helpotti eniten. Tajusin että sentää tossa ei ole sitä ongelmaa mikä proteiini juomissa kun jää pieniä jauhoklimppejä koska koko vanukas on yks klimppi.

    VastaaPoista
  6. Haha, "yks klimppi", toi kuulosti just niin herkulliselta kun milta toi vanukas maistuu! :D

    VastaaPoista
  7. http://treeniblogijohanna.blogspot.fi/2012/11/fast-pudding-koekeittiossa.html
    Siel on siit pudding jauheesta tehty kakku. Kaikki yritetään että tulis käytettyä.

    VastaaPoista
  8. okeii hei kiitos tuota vois melkein kyllä kokeillakin, saisi edes vähän pussia pienemmäksi! :D

    VastaaPoista
  9. Heippa! Mulla oli vähän samat fiilikset alkuun, mutta sitten lähdin tuunaamaan ja testailemaan, että millä saisi parempaa aikaiseksi. Mulla tosin makuna suklaa, mutta saattaisi toimia myös tuossa toffeessa!
    http://carefreecasualness.blogspot.fi

    VastaaPoista