maanantai 28. tammikuuta 2013

Blogihistoriani pisin postaus

Voi oikeasti, olen nyt ihan sekaisin Venäjästä ja haluantahdonmunonpakko oppia lisää Venäjää!! Meillä on koulussa vaihtohaku perjantaihin asti käynnissä ja nyt minulla on ongelma haenko Pietariin, haenko Moskovaan vai haenko kumpaankaan. Naimisissa olevana ja uskovana ei käy ihan sormia napsauttamalla (ei sillä että niin pitäisikään) että lähtisin maahan jossa tapahtuu koko ajan ja ihan kaikkea, jossa järjestetään meidän koulun vaihtareiden mukaan mielettömiä bileitä ja joka on muutenkin niin täynnä elämää ja tapahtumia ettei sieltä halua tulla takaisin Suomeen, jossa mikään ei muutu, jossa ihmiset ovat harmaita ja hiljaisia ja jossa ei tunnu olevan minkäänlaista elämää Venäjän kulttuuriin ja tapahtumiin verrattuna. Näin kärjistetysti mutta noh- ehkä suht totuudenmukaisesti sanottuna? :D

Monella tuntuu olevan Venäjästä paljonkin mielipiteitä ja -kuvia, joista osa tuskin on lähelläkään todellisuutta. Toisille Venäjä ei välttämättä herätä minkäänlaisia tunteita, mikä minusta tosin tuntuu ihan hassulta koska tällä hetkellä halajan niin paljon Venäjälle babuskojen tuupittavaksi että meinaan pakahtua!! Ajattelinkin nyt vähän kertoa faktatietoa kahdesta yllämainitsemastani kaupungista. Tiedot perustuvat sitten ihan täysin meidän vaihtareiden raportteihin ja netin antimiin, mulla itselläni ei ainakaan vielä valitettavasti ole käytännönkokemusta paikoista..

Tumblr_mhaofswad31r0ignso1_1280_large

Moskova - ts.Venäjän pääkaupunki - on yli 10 miljoonan ihmisen asuttama suurkaupunki hieman eteläisemmässä Venäjässä kuin Pietari. Meidän vaihto-oppilaiden mukaan Moskova on kaupunki joka ei koskaan nuku. Kuvitelkaa koko Suomen väkiluku kaksinkertaisena yhden kaupungin sisään, täynnä mielettömiä nähtävyyksiä, shoppailumahdollisuuksia, teattereita, museoita, oopperoita, musikaaleja, balettia jnejne. VR listaa Moskovan ehdottomiksi nähtävyyksiksi nämä:
  • Punainen tori
  • Kreml
  • Leninin mausoleumi
  • Tretjakovin galleria
  • Moskovan suuri sirkus
  • Bolshoi-teatteri
  • GUM-tavaratalo
  • Muodin viimeisimmät virtaukset
  • Izmailovin tori ja käsityöläisten kylä
  • Venäläinen ja kansainvälinen keittiö
  • Klubikulttuuri
  • Katukahvilat  
World_russia_view_of_the_kremlin__moscow_022079__large
 kuva

Itselleni Venäjän ruokakulttuurin monipuolisuus tuli jopa yllätyksenä, maasta tuntuu löytyvän sekä herkkusuille, kahvin ystäville että myös alkomaholin ystäville jotakin spesiaalia.

"Moskovan ravintolatarjonta hämmästyttää runsaudellaan. Kansainvälisen keittiön lisäksi useat ravintolat vaalivat venäläistä ruokaperinnettä. Esimerkiksi gruusialainen keittiö on kokemisen arvoinen makunautinto. Useissa etnisissä ruokaravintoloissa on tarjolla elävää musiikkia tai tanssiesityksiä. Lukuisat kahvilat, baarit ja yökerhot huolehtivat siitä, ettei iltaa tarvitse lopettaa liian lyhyeen: monet paikat ovat auki jopa vuorokauden ympäri."

Toisinsanoen ihan mieletön kaupunki.

 The_heart_of_the_city_by_tamerlana-d38h9b0_large
 kuva

Vaan eipä jää Pietarikaan mitenkään kauas Moskovasta. 5 miljoonan asuttama Pietari on Venäjän toiseksi suurin kaupunki ja Venäjän kulttuurinen kehto.
Parhaimpi nähtävyyksiä ovat VR:n mukaan:
  • Nevsky prospekt
  • Eremitaasi
  • Venäläisen taiteen museo
  • Iisakin kirkko
  • Jusupovin palatsi
  • Dostojevskin kotimuseo
  • Risteily Nevajoella
  • Pietarhovi
  • Viihtyisät kellariravintolat
  • Gostinyi Dvor -tavaratalo
  • Mariinski-teatteri
  • Kuznechnyn maalaistori
.. eli hyvin riittää katseltavaa sielläkin. + Pietari on myös tunnettu hyvistä kouluistaan. Tämä ei kylläkään ole yksi niistä :D : vaikka oispas muuten huikeannäköinen koulu eikö:

Tumblr_m766m50ipb1qj5fcro1_500_large

Kaikenkaikkiaan olen nyt niin innoissani Venäjästä mutta toisaalta myös stressaantunut koska tiedän että oma elämäntilanteeni asettaa tiettyjä rajoituksia tälle minun matkahimolleni.

Minulle ym. opiskelijabileillä ei ole merkitystä, ensimmäinen päätökseni olisi jos vaihtoon pääsisin että olen absolutisti koko 5kk eli vaihdon ajan. Käytännössä ainut mitä haluaisin oppia olisi Venäjän kieli!! Ja tietysti myös kulttuuria... Ja kiertää nähtävyydet.. Ja istahtaa johonkin kahvilaan ja kuulla Venäjän kieltä kaikkialla ympärilläni ja tilata oma kahvi venäjäksi. Ja ah siis oikeasti ylipäänsä päästä elämään siellä suurkaupungin sykkeessä.

Mutta sitten toisaalta tuntuu kamalalta että pitäisi jättää Joni tänne! Murehdin myös sitä että koska  olen maailman pahin asioihin kiintyjä ja inhoan sitä kun hyvät hetket loppuvat niin näen jo nyt silmissäni ja tunnen sielussani kuinka ankeana palaisin vaihtoreissultani takaisin Suomeen. Mitä jos haluaisinkin jäädä Venäjälle? :D Voihan se tietysti olla että en lopulta edes pitäisi koko paikasta ja kotiinpaluu tuntuisi ihanalta mutta noh....... Epäilen..

C2d54621934f_large

Ja kaikki tämä pähkäily ilman että olen vielä edes aloittanut vaihtohakemuksen tekemistä tai saanut ylipäänsä tietää valitaanko minua vaihtoon. :D Toisaalta mietin että kyllä ainakin haluan yrittää päästä sillä varmuutta ei todellakaan ole että minut valittaisiin. Sitten taas - mikäli minut valitaan on todella epämääräistä ja hankalaa alkaa siinä vaiheessa perumaan vaihtoaikeitaan.

Mietin myös vaihtoehtoja tälle vaihdolle, ja käytännössä se olisi pitkä reissu Venäjälle Jomppani kanssa. Löysin esimerkiksi tällaisia vaihtoehtoja: Pietari - Moskova- rata ja Trans-Siperian junarata. Kuinka siistiä olisi reissata junassa pitkin Venäjää ja pysähtyä milloin minnekkin. Trans-Siperian junallahan pääsee Pekingiin asti. Voitaisiin myös evankelioida siinä samalla - en tosin tiedä kuinka näillä Venäjän taidoilla se tapahtuisi! :D Mutta luulisi että esimerkiksi neljän viikon aikana Venäjän kieleni paranisi edes vähäsen?

Mutta tällä hetkellä oon kyllä niin mielettömän innoissani Venäjästä että mun varmasti on pakko hakea tuohon vaihtoon tai ainakin pakottaa Joni tuohon reissuun. Itseni tuntien mun täytyy vaan oikeasti pitää mun arvot ja päämäärät kirkkaana mielessä, siten saisin reissusta kaiken parhaiten irti. 1. Usko 2. Jomppa 3. Venäjän oppiminen

Huh tämä oli varmasti blogihistoriani pisin postaus ja voisin jatkaa tästä aiheesta vaikka kuinka, mutta ehkä parempi että nyt lopetan. :-D Onnea vaan jos joku tänne asti pääsi!

Ainiin ja lähteet tulevat tässä:
http://www.vr.fi/fi/index/ulkomaat/venaja/pietari_moskova_ja_viipuri/pietari.html
http://www.vr.fi/fi/index/matkakohteet/venaja/pietari_moskova_ja_viipuri/moskova.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti