sunnuntai 29. tammikuuta 2012

PART 1

Monessa blogissa on lähiaikoina ollut kirjoituksia ja kuvia näistä ns. "piikityspippaloista" (Kuten Yummy-blogissa kyseisiä tapahtumia kutsuttiin). Näissä idea on siis se, että kauneushoitolat lähettelevät kutsuja suosituille bloggaajille ja tarjoavat ilmaiseksi erilaisia "hoitoja", kuten huulien täyttämistä jne.






Kun ensimmäisen kerran luin näitä restylane-postauksia, olin ehkä hieman hämmentynyt, mutta suht välinpitämätön koska ajattelin että kyseiset toimenpiteet lienevät vain parin bloggaajan kiinnostuksenkohteita. Nyt kuitenkin alkaa tuntua että yhä useampi suosittu bloggaaja on alkanut kiinnostumaan ja testannut näitä erilaisia hoitoja. (Mm. Yummy!- , Inhimillinen turhamaisuus-,  On my way-. White trash disease-blogien kirjoittajat).

Meillä jokaisella lienee omat mielipiteemme erilaisista kauneushoidoista, siitä mikä on "sallitumpaa" ja "luonnollisempaa" kuin joku toinen. Oon jo aiemminkin kirjoittanut meikkaamisesta (! joka tuntuu ihan mitättömältä esimerkiksi restylaneen verrattuna) ja pohtinut pitäisikö vähentää meikkausta ollakseen luonnollisempi. Nyt oli pakko taas tarttua aiheeseen ja päästä kertomaan oma mielipiteeni asiasta.

Ensimmäinen tunne, joka mulla tulee mieleen noita piikki-postauksia lukiessani on pelko ja ärsytys. Siksi, että tiedän että nuo kyseiset toimenpiteet tulevat yleistymään suosittujen bloggaajien hehkuttaessa niitä. Mun mielestä on jotenkin ristiriitaista, että vaikka nykyään toitotetaan joka paikasta kuinka jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on, niin samalla kaikkien erilaisten kauneudenhoitopalvelujen kysyntä ja käyttö on kasvanut ihan räjähdysmäisesti. Mietitään vaikka ripsienpidennyksiä, hiustenpidennyksiä, akryylikynsiä jne. Ainakin mua huolestuttaa se, että ennen näitä kyseisiä lisäkkeitä käyttivät vain harvat (ehkä julkisuuden henkilöt/muut esiintyjät jne) mutta nykyään ne alkavat olla ihan arkipäiväisiä. Taitaa olla vaikea löytää vaikkapa Gina Tricotista myyjää jolla jotakin tuosta kolmikosta ei itsellään olisi, useimmilla varmaan useampi. Pahoittelen yleistystä mutta nauratti vaan kun käväisin yksi päivä Ginassa :D

Lisäksi mua mietityttää se, mitä kaikkia myrkkyjä kyseiset aineet sisältävät. Vaikka kuinka vakuuteltaisiin, että "kyllä tämä aine on ihan turvallista eikä kerry kehoon" niin silti epäilen ettei aineet mitään ihan luonnollisia ole. Mietitään vaikka PIP-kohua, jossa silikoneista löytyi ties mitä myrkkyjä. En nää epätodennäköisenä sitä, etteikö täyteaineistakin voitaisi jossain vaiheessa löytää ihmiselle vaarallisia aineita. Kysynnän kasvaessa löytyy aina joku ahne kauppias joka haluaa tehdä rahaa välittämättä siitä onko oma tuote niin turvallinen kunhan se toimii.
Tuota kehoonkertymistä auttaa myös se, että nämä piikkejä itseensä ottavat bloggaajat ovat vasta päälle _20_ - vuotiaita!! + Mitä ne tekee sitten kun ikää on 40 ja naamaan on parikymmentä vuotta tökitty piikkejä?



kuvat weheartit.com

Hyvin, hyvin kärjistäen voisin sanoa, että nykyiset kauneusklinikat ovat kuin diilereita jotka jakelevat noita ilmaiskutsujaan ja piikkejään, ja lopulta kutsuun vastanneet haluavat aina vaan lisää heidän palvelujaan. (Ja tässä tapauksessa mun mielestä hyväksikäytetyt bloggaajat tuovat vielä massoittain lukijoita heidän palvelustensa luo.)

Huh näiden ajatusten lisäksi mulla on vielä ihan hirveesti asiaa mun päässä. Seuraavalla kerralla käännän kelkkani täysin ja kerron myös toisesta näkökulmasta mun mielipiteeni :D

Siihen asti heippodei->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti