tiistai 31. tammikuuta 2012

PART 2

Siitä lähtien kun kirjotin näistä piikki-iltamista, oon ajatellut kyseistä aihetta ehkä vähän liikaakin :D En tiedä miksi, mutta mun mielestä on jotenkin mielenkiintosta pohdiskella tätä aihetta. Eniten oon ehkä miettinyt, että mistä nykyiset kauneusihanteet oikein on saaneet alkunsa ja miksi me halutaan näyttää samalta kuin kaikki muut? Miksi me ihaillaan turpeita huulia ja isoja tissejä? Mikä saa pyrkimään kohti noita ihanteita? Liikaa kysymyksiä joihin haluaisin vastaukset :D

Vieille-fille1_large
kuva: weheartit.com


Nyt en aio kuitenkaan miettiä noita vaan kerron mun toisen näkökulman tästä piikitysilmiöstä.

Periaatteessahan mä vastustan noita piikityksiä. Periaatteessa vastustan myös kaikkia muita plastiikkakirurgisia operaatioita.

Mutta. Toisaalta en nää pahana sitä, että jokainen pyrkii näyttämään parhaalta mahdolliselta itseltään, siis omasta mielestään. Lisäksi jokainen saa kai tehdä omalle keholleen mitä haluaa. Ja vaikka yleisesti esimerkiksi hiustenpidennykset mielletään luonnollisemmaksi kuin vaikkapa Restylane, on mielestäni hieman tekopyhää tuomita ihminen joka on piikittänyt huuliinsa täyteainetta, jos oma pää on täynnä lisäkehiusta, silmissä ripsienpidennykset ja kynsissä tekokynnet. Tosin, kuten kaverini sanoi, tekohiukset yms saa milloin vain pois, mutta täyteaineissa on kyse pidempiaikaisesta muutoksesta. Tämäkin on siis hieman kaksipiippuinen juttu..

Isommat plastiikkakirurgiset toimenpiteet jakavat myös mun ajatukset aika voimakkaasti kahtia. Mikäli on sairastanut esimerkiksi rintasyövän ja molemmat rinnat/toinen rinnoista on täytynyt poistaa, on mielestäni tietysti ihan "hyväksyttävää", mikäli haluaa implantit. Ymmärrän myös sen, jos omassa ulkonäössä on joku hyvin vahvasti valtavirrasta poikkeava piirre (tarkoitan tällä siis esimerkiksi epämuodostumia jne), ja hakeutuu siksi plastiikkakirurgin luokse. Ilman mitään terveydellistä/näkyvää syytä tehdyt leikkaukset sen sijaan jakaa jälleen mun mielipidettä.. Jos ihminen on useita vuosia kärsinyt heikosta itsetunnosta, hävennyt itseään tai jopa tullut kiusatuksi jonkun piirteensä vuoksi, niin onko kenellekään oikeutta mennä sanomaan hänelle ettei plastiikkakirurgia ole oikein tai hyväksyttyä? Mielestäni ei.

Pähkinänkuoressa sanoisin, että periaatteessa en tue kauneusleikkauksia enkä etenkään botox- jne pistoksia, mutta en myöskään voi sanoa olevani 10000% niitä vastaan. Silkasta turhamaisuudesta ja "siksi kun muillakin on"-hankitut ja tehdyt operaatiot ovat mielestäni turhia enkä tue niitä, mutta tietyissä tapauksissa en myöskään tuomitse plastiikkakirurgiaa. Kaikki operaatiot tulee tehdä siksi, että kokee itse niille todella olevan tarvetta, ei siksi että huvikseen haluaa kokeilla tai koska kaverillakin on. Mielestäni meidän tulisi mahdollisimman pitkälle yrittää hyväksyä itsemme sellaisina kuin Luoja on meidät luonut. Jokainen meistä on uniikki kappale, eikä meidän pitäisi tuhota omia persoonallisia piirteitämme tavoitellessamme samaa kuin kaikilla muilla on. :)

Haluan vielä sanoa että nämä ovat tosiaan vain minun näkemyksiäni, jokaisella meillä lienee omat mielipiteenne näistä asioista, ja niin saakin olla :) Otan kyllä mielelläni vastaan kaiken mahdollisen tiedon ja muut mielipiteet asiasta mikäli jollakulla sellaisia on ja haluaa ne jakaa!


Ja ps. tämän naisen käsissä ei tosiaan ole mikään kauneusidoli, se on NUKKE, se on MUOVIA, ja mitä hienoa epäsopusuhtaisissa ruumiinpiirteissä muka on? Tässä on siis esimerkki mun mielestä täysin turhasta plastiikkakirurgiasta:

Tumblr_lv8qdchsut1qgzg4co1_500_large
kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti